-
Panellets per Tots Sants
Panellets casolans. Per preparar aquests panellets magnífics casolans de tradició catalana a la castanyera i sorprendre a la nostre família necessitarem els següents ingredients
-
Bescuit de Carbassó
Bescuit de carbassó, unes postres naturals delicioses i ràpides que pots fer en qualsevol moment del dia per berenar, esmorzar…
-
Braç de Gitano
Braç de gitano és tot un repte per fer a casa, i si ens surt bé podem quedar com els reis de la casa. poden ser molt variats, segons el gustos de cadascú
-
Bescuit de iogurt i llimona
Per elaborar aquest deliciós bescuit necessitarem els següents ingredients: 3 ous 1 iogurt natural 3 mesures de iogurt de farina 2 mesures de iogurt de sucre 1 mesura de iogurt amb un dit de llet i la resta de mantega desfeta o oli.
-
Galetes amb Sucre Morè
Per l’ elaboració d’ aquestes galetes necessitarem els següents ingredients: 75 g de sucre morè 50 g de mantega pomada 1 rovell d’ou
-
Crema Pastissera Casolana
Fer una bona crema per fer qualsevol postre o farcit dolç és indispensable a la cuina catalana, aquí us deixo una recepta senzilla, bona, natural i ràpida.
Articles Recents

Curiositats Alimentàries
Curiositats Alimentàries: L’alvocat és la fruita que més proteïna ens aporta; així també, el seu alt contingut en vitamina B6 ajuda el nostre sistema nerviós. D’aquesta forma tindrem menys ansietat, reduirem l’insomni i la depressió. El gelat, segons els experts, diuen que és un aliment digestiu; ja que, ens ajuda amb la digestió sobretot si el gelat és a base de cítrics, com per exemple de llimona o de fruits vermells. L’oli d’oliva verge extra, és un aliment d’origen vegetal, sa i saludable que hem d’incloure a la nostra dieta. A més a més, si es fa amb la primera premsada en fred i sense refinar, ens aportarà una gran quantitat de nutrients. També s’ha de dir que la fruita és un aliment que ens aporta moltes vitamines, energia i ens fa créixer sans. Per aquesta raó, és molt important que des de ben petits tinguem l’hàbit de menjar fruita dos o tres cops al dia. La verdura i el peix són aliments que contenen calci, proteïnes, etc. Així mateix, l’àpat més important del dia és l’esmorzar, ja que és el que ens donarà l’energia per començar el dia. A mesura que van passant les hores hauríem de menjar coses […]

Gastronomia Gironina
Gastronomia Gironina; per començar, és cert que hi ha infinitat de plats típics gironins, encara que només esmentarem un quants. Per exemple, les gambes de Palamós de color vermellós, fresques acabades de pescar i amb un sabor incomparable així com la seva frescor. També del mar ens venen les famoses anxoves de l’Escala ja que els experts diuen que és gràcies al salaó,que ens van ensenyar els grecs i que s’ha transmès de pares a fills. Si ens anem cap a la comarca de la Garrotxa trobem les patates d’Olot, que consisteix en patates farcides de carn exquisides. El xuixo es tracta d’un dolç d’origen francès típic de Girona capital des del segle XIX; la seva acceptació ha estat tan bona que fins i tot s’ha estès fora de Catalunya. També cal esmentar la botifarra dolça i la botifarra deperol elaborada amb carn del cap i de l’espatlla, sal, pebre, cansalada, papada, freixures i sang, tot cuit; és a dir, tot un caprici pels nostres sentits. L’escudella de pagès és una sopa que conté trossets de botifarra i/o carn, verdures, patates, mongetes blanques, pasta i porros. Tota una delícia a més de ser un plat consistent. El suquet de rap […]

Propietats del Gingebre
Propietats del Gingebre; primerament, cal dir que el gingebre és una planta de clima tropical; a Catalunya és difícil el seu conreu tot i que el podem trobar a la Catalunya central. A més, aquesta planta té moltíssimes propietats, les quals anomenarem en aquest article les més rellevants. També,el seu ús medicinal és variat i alhora efectiu per refredats, febre, problemes gastrointestinals, reuma, diabetis, càncer, mareig… A més a més, dins les propietats del gingebre, el seu principi d’origen picant, ha estat estudiat en cultius cel·lulars i posteriorment amb animals; d’aquesta forma, han arribat a la conclusió que aquest principi picant que té el gingebre tenia propietats anticanceroses. És a dir, tenint aquest estudi en compte i donat el nombre de casos diagnosticats de càncer a Catalunya, convé prendre gingebre regularment. Per tant, el gingebre és un poderós antiinflamatori, antioxidant, antiulcerós, prevé malalties cardiovasculars, antidepressiu natural, disminueix les migranyes… Tot això, d’eficàcia contrastada; encara que, en casos d’embaràs, trastorns de coagulació de sang, persones amb medicació per al cor o per al control dels nivells de glucosa en la sang, s’ha de consultar al seu metge per prendre’l. En resum, la nostra natura posa al nostre abast molts aliments amb […]

Propietats de la Xocolata
Propietats de la Xocolata. Per començar, en aquest post parlarem dels beneficis nutricionals de la xocolata. Propietats de la Xocolata. Primerament, la xocolata s’obté barrejant sucre, llavor de cacau i mantega de cacau; el qual, és coneix per ser un ingredient antioxidant. A més a més, les substàncies principals de les que està compost són cafeïna, feniletilamina, anandamida, lípids, proteïnes, vitamina B1, fòsfor i calci. També, té beneficis per la salut: Té un efecte cardioprotector, és a dir, promou la circulació sanguínia, redueix la pressió arterial, així com la formació de les plaques arterioscleròtiques i eleva el colesterol bo HDL. Entre d’altres, ajuda amb el desenvolupament d’ossos i dents, transporta oxigen al cos i proveeix energia. Millora la memòria; cosa que fa, que tingui un impacte positiu al cervell contra l’Alzheimer, per exemple. Baixa la intensitat d´estrès i aquest efecte produeix la baixada de la pressió sanguínia. Ara també, després d’investigacions per el món de l’estètica personal i facial s’han fet diversos descobriments dels beneficis de la xocolata així com de les seves propietats per la nostra pell: Té una acció foto protectora i això produeix que disminueixi els danys causats per el sol a la pell. Així mateix, la […]

Fira del Fajol i Fira Embotit
Fira del Fajol i Fira Embotit; Batet de la Serra és un poble antic del municipi de la Garrotxa; just l’any 1971 es va annexar al municipi d’Olot. El proper dia 09 de febrer de 2020 hi haurà la propera edició de la Fira del Fajol. En que consisteix aquesta fira? Primerament, per poder degustar diferents plats molt creatius fets de fajol: macarrons, crepes o galetes. També, s’ha utilitzat per fer una elaborada cervesa, totalment innovadora; aquesta cervesa ha estat anomenada ‘La Volcànica’. Que és el fajol? El fajol, no és un cereal, tot i que s’utilitza com a tal, és més conegut com a blat negre o blat sarraí. A més a més, cal dir que a la Garrotxa és l’únic municipi on es conrrea el fajol. En aquesta fira també s’hi elaboraran farinetes, que és un producte molt típic de la Garrotxa i que segurament, podreu tastar. Fira del Fajol i Fira Embotit Els propers dies 14 i 15 de març de 2020 podrem gaudir de la fira de l’embotit a Olot. En aquesta meravellosa fira podrem tastar els millors embotits i alguns formatges; ja que, es celebra el Col·lectiu de la Cuina Volcànica fa 25 anys. A més […]

Alerta amb els trastorns alimentaris
Alerta amb els trastorns alimentaris; primerament, el Trastorn de Conducta Alimentària (TCA) consisteix en un grup de desordres mentals, que són caracteritzats per una mala conducta en la ingesta d’aliments. D’entrada, cal explicar les principals preocupacions que tenen els pacients: Són pensaments erronis o paranoides amb la dieta, el pes i sobretot, la figura del cos. Aquesta malatia provoca greus problemes físics i també psicològics, alhora que socials. Així també, explicar-vos que n’hi ha 6 tipus de trastorns diferents amb una breu explicació de cadascun. Anorèxia nerviosa: Dieta restrictiva, exercici físic en excés i vòmits provocats. Bulímia nerviosa: Episodis d’afartament i així mateix com l’anorèxia, vòmits provocats. Trastorn per afartament: Ingesta de molts aliments i, a diferència de la bulímia i l’anorèxia, no ho vomiten i per tant, pot desencadenar així en obesitat. La pica: Ingesta de substàncies no nutritives, per exemple el guix o la sorra. Trastorn de ruminació: Regurgitacions repetides d’aliment, encara que és freqüent en nadons de 3-12 mesos. Trastorn d’evitació d’ingerir aliments (ARFID): Dependència d’alimentació per sonda o suplements nutricionals. Normalment, els casos es donen principalment en la prepubertat i la pubertat. És a dir, en l’ època en què els adolescents i preadolescents, són sotmesos […]

La Dieta Mediterrània
La Dieta Mediterrània. Tots ens hem preguntat alguna vegada perquè és tan famosa i recomanable la dieta mediterrània. Bé doncs, sembla ser que és una de les formes de menjar basada principalment en productes locals dels països situats a la part del Mediterrani; com per exemple, Espanya i Itàlia. Una alimentació força sana i equilibrada per la seva abundància en vegetals i rica en àcids grassos insaturats. És a dir, es baixa considerablement el consum de carns vermelles, els ous, la mantega, els dolços i la resta hidrats de carboni. Els principals ingredients que la formen serien, les verdures, les llegums, les carns blanques, el peix, els fruits secs, l’arròs, la fruita, la pasta, l’oli d’oliva i el vi amb moderació. Així mateix, aquesta dieta compta amb innumerables receptes elaborades amb productes de temporada. Cosa que, fa que la cuina tradicional junt amb el factor cultural, siguin l’èxit de trobades familiars, reunions d’amics, celebracions de tot tipus, etc. Quins resultats podem obtenir? Si tenim una alimentació equilibrada com ara aquesta dieta i es fa exercici amb una regularitat de 5 dies setmanals uns 30’ diaris, podrem gaudir d’una bona salut i trobar-nos en bona forma física. Així també, podrem controlar […]

La Moda dels Aliments Ecològics
La Moda dels Aliments Ecològics; en primer lloc, farem una breu explicació sobre què és el menjar ecològic. El menjar ecològic o orgànic defineix aliments que no han estat processats ni sotmesos amb additius o productes químics. Ja que, segons la majoria d’estudis, revelen que a més a més son molt més saludables i molt més venuts. Son més saludables, per estar lliures de residus tòxics, pesticides, additius i conservants. En segon lloc, son moltes les raons per optar per una alimentació ecològica i més saludable. Entre aquests motius també podríem fer una petita enumeració de 8 raons per passar-nos als productes ecològics: Son mes saludablesNo contenen additius ni productes tòxicsNo contenen organismes modificatsEs respecta el medi ambientTenen un nivell màxim de qualitatRespecten molt a els animals i el benestar dels mateixosTenen mes sabor al ser naturalsEn alguns casos, no són més cars que els productes no ecològics Només aquí a Espanya, s’ha disparat un 34% el consum de menjar ecològic; ja que, se n’ha fet tendència. Hi ha persones amb molts seguidors a les xarxes socials (influencers) publiquen fotos sobre el menjar ecològic. D’aquesta manera, els seguidors fan que les marques de menjar ecològic es disparin, fent així que […]

Les Tapes i els Seus Orígens:
Les Tapes i els Seus Orígens; per començar, cal saber que la tapa, sembla ser que ha estat un invent del sud d’Espanya que s’ha estès per tot el territori català. Avui en dia, és molt difícil trobar un poble on no es faci la festa de la tapa o la ruta de la tapa. Teories sobre els seus orígens: Hi ha diferents versions dels seus orígens ja que uns diuen que va néixer a Almeria a començaments del segle XX que posaven llenques a sobra de la copa de “fino” perquè no perdés sabor. Altres, diuen que en el Quixot s’anomenaven “avisillos”, i es tractava de un petit mos que es feia abans dels àpats principals. També, es parla de la teoria que en l’època dels Reis Catòlics, per frenar l’impacta de l’alcohol en persones que sortien èbries de les tavernes, amb cada copa es menjaven una tapa. Altres diuen que la tapa va néixer de la mà de pagesos que, havien de menjar una petita porció de formatge o pernil; d’aquesta forma, podrien aguantar treballant el camp fins arribar a l’hora del dinar. Les Tapes i els Seus Orígens Vinguin d’on vinguin, les tapes tenen molts avantatges; per […]

Què són Aliments Transgènics
Què són Aliments Transgènics? A què es refereixen? En primer lloc, cal explicar què són aliments transgènics. Això, és un aliment el qual se li ha modificat amb substàncies artificials i s’ha alterat l’ADN. És a dir, es fan servir tècniques de biotecnologia i enginyeria genètica per alterar-los. D’aquesta manera, aconsegueixen un producte amb unes qualitats particulars. En segon lloc, cal dir que el consum d’aliments transgènics sembla ser que pot implicar o provocar conseqüències com per exemple: La aparició de al·lèrgies ja que contenen noves toxines i al·lergògens que poden fer un impacte negatiu al nostre organisme. Contaminació cap als aliments a causa d’utilitzar mes productes químics per fer-los. Reducció de la fertilitat, és a dir, tenir menys probabilitat de tenir fills. Immunitat d’alguns bacteris als antibiòtics; ja que, provoca que al consumir aquests aliments hi hagin d’altres que es facin resistents. Pel que provocaria que un medicament no fes l’efecte que hauria de fer en condicions normals. A més a més, els aliments transgènics, afecten al medi ambient amb gravetat, com ja s’ha dit, a causa d’utilitzar fàbriques per fer-los. També, és de gran rellevància dir els diversos objectius que ha tingut el desenvolupament d’aquestes alteracions en els […]

Risc Sanitari En Una Mala Alimentació
Risc Sanitari En Una Mala Alimentació. Per començar, segons un estudi realitzat a 195 països i publicat per la revista The Lancet, una dieta inadequada provoca més morts que qualsevol altre risc sanitari; aquí també, queda inclòs com a risc el tabaquisme. L’any 2017 aquest estudi va concloure que 1 de cada 5 morts era provocada per una dieta pobra. És a dir, el consum excessiu de sal així com la poca ingesta de cereals integrals i fruita, fan que la dieta estigui totalment descompensada i desequilibrada. D’aquesta forma, es pot dir que al món es menja molt poca fruita i molt per sota de la quantitat diària recomanada; en canvi, prenem deu vegades més la quantitat màxima recomanada en begudes ensucrades. Les malalties que més morts causen per una mala dieta són: Al capdavant, les malalties cardiovasculars, seguides de les malalties per càncer i diabetis del grup 2; amb un total de morts d’11milions. El tabaquisme durant el mateix període ha produït 6 milions de morts. Tot i que no estic a favor del tabac, aquest està prenent un protagonisme que potser, s’hauria de prioritzar cap a una bona alimentació; ja sigui, mitjançant campanyes de conscienciació, en mitjans de […]

El Turisme a Catalunya
Què podem visitar a Barcelona, Girona, Lleida o Tarragona? El Turisme a Catalunya. Per començar, dir que un de cada quatre turistes que visita Espanya tria Catalunya, la qual està batent rècord de visitants. Majoritàriament gran part dels turistes que visiten Catalunya son francesos amb un 23,5% i Britànics amb un 10,6%. Així també, dir que Catalunya està batent rècords en números de visitants com per exemple: En només un mes (Juliol) a Espanya hi van haver aproximadament 9,6 milions de visitants. Dels quals 2,5 milions d’estrangers van optar per visitar Catalunya. A Catalunya està molt present el turisme de luxe i un 52% dels turistes repeteixen el viatge; amb uns resultats d’ un 12,5% del pressupost a Catalunya. La procedència d’aquest tipus de turisme és de: Estats Units, Rússia, China i Austràlia, segons la Agència Catalana de Turisme. Què és el que té Catalunya que convida tants turistes a visitar-la? Primerament, es una ciutat mediterrània; és a dir, el clima, la dieta i la seva essència pròpia de Catalunya fan un conjunt d’ingredients que resulta difícil no visitar-la. Quan parlem del clima, ens referim al sol i les agradables temperatures; ja que, gran part dels turistes que venen del […]