Radi: Apagat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cerca

Les Tapes i els Seus Orígens:

Les Tapes i els Seus Orígens:

Les Tapes i els Seus Orígens; per començar, cal saber que la tapa, sembla ser que ha estat un invent del sud d’Espanya que s’ha estès per tot el territori català. Avui en dia, és molt difícil trobar un poble on no es faci la festa de la tapa o la ruta de la tapa.

Teories sobre els seus orígens:

Hi ha diferents versions dels seus orígens ja que uns diuen que va néixer a Almeria a començaments del segle XX que posaven llenques a sobra de la copa de “fino” perquè no perdés sabor. Altres, diuen que en el Quixot s’anomenaven “avisillos”, i es tractava de un petit mos que es feia abans dels àpats principals. També, es parla de la teoria que en l’època dels Reis Catòlics, per frenar l’impacta de l’alcohol en persones que sortien èbries de les tavernes, amb cada copa es menjaven una tapa. Altres diuen que la tapa va néixer de la mà de pagesos que, havien de menjar una petita porció de formatge o pernil; d’aquesta forma, podrien aguantar treballant el camp fins arribar a l’hora del dinar. Les Tapes i els Seus Orígens

Vinguin d’on vinguin, les tapes tenen molts avantatges; per exemple, són fàcils de fer i són econòmiques; tot i que hi ha llocs que tenen tapes de luxe. Aquest petit tast a anat progressant amb els anys, molts cuiners han investigat amb la barreja de sabors, nous aromes, noves composicions… La tapa és un reclam de clients i tot un referent de cara als turistes. Fins i tot, s’han fet cadenes de restaurants només de tapes, amb infinitat de plats i combinacions. La majoria de pobles, per tal de promocionar el consum al mateix poble, promouen la fira de la tapa; es tracta de fer un recorregut per tots els bars del poble i prendre una beguda amb una tapa a molt baix cost. Això, també fa que els costums no es perdin i es mantinguin amb el pas del temps.

També, anomenat com aperitiu, vermut o entremès

Comentaris 0

Deixa un comentari