Radi: Apagat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cerca

Què són Aliments Transgènics

Què són Aliments Transgènics

Què són Aliments Transgènics? A què es refereixen? En primer lloc, cal explicar què són aliments transgènics. Això, és un aliment el qual se li ha modificat amb substàncies artificials i s’ha alterat l’ADN. És a dir, es fan servir tècniques de biotecnologia i enginyeria genètica per alterar-los. D’aquesta manera,  aconsegueixen un producte amb unes qualitats particulars.

En segon lloc, cal dir que el consum d’aliments transgènics sembla ser que pot implicar o provocar conseqüències com per exemple:
  • La aparició de al·lèrgies ja que contenen noves toxines i al·lergògens que poden fer un impacte negatiu al nostre organisme.
  • Contaminació cap als aliments a causa d’utilitzar mes productes químics per fer-los.
  • Reducció de la fertilitat, és a dir, tenir menys probabilitat de tenir fills.
  • Immunitat d’alguns bacteris als antibiòtics; ja que, provoca que al consumir aquests aliments hi hagin d’altres que es facin resistents. Pel  que provocaria que un medicament no fes l’efecte que hauria de fer en condicions normals.

A més a més, els aliments transgènics, afecten al medi ambient amb gravetat, com ja s’ha dit, a causa d’utilitzar fàbriques per fer-los.

També, és de gran rellevància dir els diversos objectius que ha tingut el desenvolupament d’aquestes alteracions en els productes que mengem.

  • Aconseguir fer mes forts i amb més resistència a herbicides i així mateix, provocar un impacte mes potent amb plagues i insectes.
  • Per aconseguir una composició nutricional determinada la qual només poden donar-te els productes alterats químicament.
  • Per allargar el comerç d’aquests productes i seguir guanyant diners.

Hauríem de ser més conscients del què mengem; doncs, la majoria de productes que comprem al supermercat estan alterats o porten additius. Així sabent i tenint tota aquesta informació, hauríem de intentar menjar el més saludable o ecològic possible; si més no, consumir només productes de temporada i de proximitat i que ens assegurin que no han estat alterats genèticament. D’altre banda i per la mateixa raó, és a dir la nostre salut, també hauríem de informar-nos de què porten els aliments abans de comprar-los així com el seu orígen o procedència.

Comentaris 0

Deixa un comentari