Radi: Apagat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cerca

Risc Sanitari En Una Mala Alimentació

Risc Sanitari En Una Mala Alimentació

Risc Sanitari En Una Mala Alimentació. Per començar, segons un estudi realitzat a 195 països i publicat per la revista The Lancet, una dieta inadequada provoca més morts que qualsevol altre risc sanitari; aquí també, queda inclòs com a risc el tabaquisme. L’any 2017 aquest estudi va concloure que 1 de cada 5 morts era provocada per una dieta pobra. És a dir, el consum excessiu de sal així com la poca ingesta de cereals integrals i fruita, fan que la dieta estigui totalment descompensada i desequilibrada. D’aquesta forma, es pot dir que al món es menja molt poca fruita i molt per sota de la quantitat diària recomanada; en canvi, prenem deu vegades més  la quantitat màxima recomanada en begudes ensucrades.

Les malalties que més morts causen per una mala dieta són: Al capdavant, les malalties cardiovasculars, seguides de les malalties per càncer i diabetis del grup 2; amb un total de morts d’11milions. El tabaquisme durant el mateix període ha produït 6 milions de morts. Tot i que no estic a favor del tabac, aquest està prenent un protagonisme que potser, s’hauria de prioritzar cap a una bona alimentació; ja sigui, mitjançant campanyes de conscienciació, en mitjans de comunicació, en centres de salut, etc. Hem de saber que això és un alt Risc Sanitari En Una Mala Alimentació.

També, s’ha de dir que segons aquest estudi, els països amb una dieta més saludables són: Israel, França, Espanya, Andorra i el Japó.

La resta d’alguns països que tenen una alta mortalitat provocada per una dieta deficitària, és degut a l’alt cost que suposa la ingesta d’aquests aliments. Per exemple, hi ha països en què 2 racions de fruita i verdura per persona i dia, els suposa el 52% dels ingressos familiars. Per tant, davant d’aquestes situacions cal idear alternatives que puguin pal·liar aquestes desigualtats i que aquests països puguin accedir-hi sense aquestes barreres econòmiques.

Comentaris 0

Deixa un comentari