Radi: Apagat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cerca

Gastronomia Gironina

Gastronomia Gironina

Gastronomia Gironina; per començar, és cert que hi ha infinitat de plats típics gironins, encara que només esmentarem un quants. Per exemple, les gambes de Palamós de color vermellós, fresques acabades de pescar i amb un sabor incomparable així com la seva frescor. També del mar ens venen les famoses anxoves de l’Escala ja que els experts diuen que és gràcies al salaó,que ens van ensenyar els grecs i que s’ha transmès de pares a fills. Si ens anem cap a la comarca de la Garrotxa trobem les patates d’Olot, que consisteix en patates farcides de carn exquisides.

El xuixo es tracta d’un dolç d’origen francès típic de Girona capital des del segle XIX; la seva acceptació ha estat tan bona que fins i tot s’ha estès fora de Catalunya.

També cal esmentar la botifarra dolça i la botifarra deperol elaborada amb carn del cap i de l’espatlla, sal, pebre, cansalada, papada, freixures i sang, tot cuit; és a dir, tot un caprici pels nostres sentits. L’escudella de pagès és una sopa que conté trossets de botifarra i/o carn, verdures, patates, mongetes blanques, pasta i porros. Tota una delícia a més de ser un plat consistent. El suquet de rap i gamba és un plat que té com a element bàsic el caldo de peix que bull amb: patates, all, cebes, pebrots, sal, pebre i el marisc. És un plat fàcil de fer i relativament ràpid ja que el temps de cocció el marca la patata quan està a punt.

Finalment, els Taps de Cadaqués que són uns pastissets amb forma de tap de pa de pessic que es fan a Cadaqués des del segle XVIII. Aquests taps formen part de la gastronomia gironina i es poden sucar amb almívar o rom; també pots deixar anar la teva imaginació i sucar-los en anís, Cointreau o xocolata desfeta.

Per tant, encara que podríem allargar aquesta llista molt més, com hem dit al començament, hem esmentat uns quants plats de la gastronomia típica de Girona.

Comentaris 0

Deixa un comentari