Alimentació i Adolescència:

Alimentació i Adolescència. Conèixer les claus per evitar trastorns alimentaris. Aportació als àpats d’aliments nous i adequats a aquestes edats. Taller de receptes amb els nutrients necessaris.

Cal saber, que els trastorns alimentaris poden ser especialment comuns durant l’adolescència, ja que aquesta etapa de la vida està marcada per canvis físics, emocionals i socials significatius. Durant l’adolescència, les pressions socials i culturals relacionades amb la imatge corporal; juntament amb els canvis hormonals i les pressions acadèmiques, poden contribuir al desenvolupament de trastorns alimentaris. Aquí hi ha alguns factors específics que hi poden influir en els adolescents:

 • Canvis corporals
 • Pressions socials
 • Pressions acadèmiques
 • Autoestima

Pels joves és una època en què poden sentir pressió per complaure els estàndards de bellesa i forma física imposats per la societat i els mitjans de comunicació. Per tant, aquestes pressions poden influir en els seus hàbits alimentaris i la seva imatge corporal.

Així mateix, en l’ època de creixement dels joves el cos passa per canvis significatius com el creixement accelerat, el desenvolupament sexual i els canvis hormonals. De forma que, aquests canvis poden afectar la percepció del cos i la imatge corporal, i algunes persones poden intentar controlar el seu pes o forma corporal de manera no saludable com a resultat.

També, cal dir que l’estrès associat amb les pressions acadèmiques poden influir en els hàbits alimentaris i el benestar emocional dels adolescents. L’adolescència és un moment en què els adolescents estan explorant la seva identitat i desenvolupant la seva autoestima. La imatge corporal i els hàbits alimentaris poden jugar un paper significatiu en aquest procés; i algunes persones poden recórrer als trastorns alimentaris com a manera de controlar els aspectes de les seves vides que senten que no poden gestionar.

És important que els pares, tutors i professionals de la salut estiguin atents als signes de trastorns alimentaris durant l’adolescència; així d’aquesta manera poder oferir suport i orientació adequats en cas necessari. A més a més, l’educació sobre la salut mental, la promoció de la imatge corporal positiva i la creació d’un entorn de suport emocional poden ajudar a prevenir i abordar els trastorns alimentaris en els adolescents. En cas de sospita, és important buscar ajuda professional tan aviat com sigui possible.

Taller dinamitzat per Magda Fontaner i professionals de CAP Santa Clara de Girona. El preu és de 6€ que s’abonarà en metàl·lic el mateix dia de la xerrada.

Alimentació i Adolescència trastorns alimentaris

Ubicació: Girona
Iniciant…
 • Crema Pastissera Casolana

  Fer una bona crema per fer qualsevol postre o farcit dolç és indispensable a la cuina catalana, aquí us deixo una recepta senzilla, bona, natural i ràpida.

 • Bescuit de Carbassó

  Bescuit de carbassó, unes postres naturals delicioses i ràpides que pots fer en qualsevol moment del dia per berenar, esmorzar…

 • Braç de Gitano

  Braç de gitano és tot un repte per fer a casa, i si ens surt bé podem quedar com els reis de la casa. poden ser molt variats, segons el gustos de cadascú

Iniciant…