Braç de Gitano
Per elaborar aquesta postra necessitarem:
- 3 ous
- 100 grams de farina
- 100 grams de sucre
- Pela de llimona o extracte de vainilla per perfumar (optatiu)
La seva preparació consistirà en:
- Escalfar el forn a 180ºC
- En primer lloc, separarem les clares dels rovells dels ous.
- Seguidament, muntarem les clares a punt de neu
- A aquestes les hi afegirem el sucre i la vainilla o la pela de llimona, si es vol.
- A la barreja anterior hi afegirem els rovells dels ous i ho remenarem.
- Finalment hi afegim la farina. Ho barrejarem tot amb cura.
- Posarem un paper a la safata del forn i hi abocarem la massa.
- Ho courem al forn uns 10 minuts aproximadament.
- Una vegada traiem el braç de gitano del forn, encara calent, l’enrotllem i el deixem refredar.
- Tot seguit, ja el podem farcir del que volguem, com per exemple de nata, melmelada, xocolata (nocilla/nutella)…
- Per sobre del braç de gitano també es pot empolsar sucre en pols, o bé fer-li una capa de xocolata.