Braç de Gitano

Per elaborar aquesta postra necessitarem:

  • 3 ous
  • 100 grams de farina
  • 100 grams de sucre
  • Pela de llimona o extracte de vainilla per perfumar (optatiu)

La seva preparació consistirà en:

  • Escalfar el forn a 180ºC
  • En primer lloc, separarem les clares dels rovells dels ous.
  • Seguidament, muntarem les clares a punt de neu
  • A aquestes les hi afegirem el sucre i la vainilla o la pela de llimona, si es vol.
  • A la barreja anterior hi afegirem els rovells dels ous i ho remenarem.
  • Finalment hi afegim la farina. Ho barrejarem tot amb cura.
  • Posarem un paper a la safata del forn i hi abocarem la massa.
  • Ho courem al forn uns 10 minuts aproximadament.
  • Una vegada traiem el braç de gitano del forn, encara calent, l’enrotllem i el deixem refredar.
  • Tot seguit, ja el podem farcir del que volguem, com per exemple de nata, melmelada, xocolata (nocilla/nutella)…
  • Per sobre del braç de gitano també es pot empolsar sucre en pols, o bé fer-li una capa de xocolata.