Propietats de la Xocolata. Per començar, en aquest post parlarem dels beneficis nutricionals de la xocolata.
Propietats de la Xocolata. Primerament, la xocolata s’obté barrejant sucre, llavor de cacau i mantega de cacau; el qual, és coneix per ser un ingredient antioxidant. A més a més, les substàncies principals de les que està compost són cafeïna, feniletilamina, anandamida, lípids, proteïnes, vitamina B1, fòsfor i calci.
També, té beneficis per la salut:
Té un efecte cardioprotector, és a dir, promou la circulació sanguínia, redueix la pressió arterial, així com la formació de les plaques arterioscleròtiques i eleva el colesterol bo HDL. Entre d’altres, ajuda amb el desenvolupament d’ossos i dents, transporta oxigen al cos i proveeix energia. Millora la memòria; cosa que fa, que tingui un impacte positiu al cervell contra l’Alzheimer, per exemple. Baixa la intensitat d´estrès i aquest efecte produeix la baixada de la pressió sanguínia.
Ara també, després d’investigacions per el món de l’estètica personal i facial s’han fet diversos descobriments dels beneficis de la xocolata així com de les seves propietats per la nostra pell:
Té una acció foto protectora i això produeix que disminueixi els danys causats per el sol a la pell. Així mateix, la xocolata negra o amarga per els seus antioxidants minimitza la aparició de signes d’envelliment així com les arrugues. A més, promou la formació de col·lagen, i per tant, contribueix a la hidratació cel·lular per tal de mantenir la pell més suau i més ferma. Millora el fluix sanguini dels fol·licles capil·lars i afavoreix el creixement del cabell; d’aquesta manera, el cabell es manté més fort i brillant.
En resum, la xocolata té moltes propietats beneficioses i és bona en molts sentits. Hauríem d’aprofitar al màxim les seves propietats ja sigui, exteriorment, en infusió o rajola de xocolata. També és important que comprem xocolata de qualitat i si és ecològica, millor que millor.
Comentaris 0