Radi: Apagat
Radi:
km Set radius for geolocation
Cerca

Fira del Fajol i Fira Embotit

Fira del Fajol i Fira Embotit

Fira del Fajol i Fira Embotit; Batet de la Serra és un poble antic del municipi de la Garrotxa; just l’any 1971 es va annexar al municipi d’Olot. El proper dia 09 de febrer de 2020 hi haurà la propera edició de la Fira del Fajol. En que consisteix aquesta fira? Primerament, per poder degustar diferents plats molt creatius fets de fajol: macarrons, crepes o galetes. També, s’ha utilitzat per fer una elaborada cervesa, totalment innovadora; aquesta cervesa ha estat anomenada ‘La Volcànica’.

Que és el fajol? El fajol, no és un cereal, tot i que s’utilitza com a tal, és més conegut com a blat negre  o blat sarraí.

A més a més, cal dir que a la Garrotxa és l’únic municipi on es conrrea el fajol. En aquesta fira també s’hi elaboraran farinetes, que és un producte molt típic de la Garrotxa i que segurament, podreu tastar.

Fira del Fajol i Fira Embotit

Els propers dies 14 i 15 de març de 2020 podrem gaudir de la fira de l’embotit a Olot. En aquesta meravellosa fira podrem tastar els millors embotits i alguns formatges; ja que, es celebra el Col·lectiu de la Cuina Volcànica fa 25 anys. A més a mé,s de fer tallers de elaboració de botifarra per als infants. Una bona idea per sortir en família i passar-s’ho d’allò més bé.

Aquesta edició inclou la ballada del porc i del xai, i sense deixar de pensar en els més petits que podran gaudir de passejades en poni; i així com d’una activitat exclusiva que es diu Un Dia de Pagès. Una fira on coincidiran els més grans i els més petits en divertir-se; a més, d’ aprendre l’ofici de la terra i el camp alhora que juguen i s’ho passen bé.

Quins tipus d’embotits podrem veure? Doncs per exemple: Xoriços, botifarres, fuets, llonganisses, sobrassades… Entre molts d’altres. A més, de poder gaudir de diferents tipus de formatges boníssims, com per exemple, el formatge de Tetilla. 

Comentaris 0

Deixa un comentari