Girona Cultura i Treball:

Girona Cultura i Treball. Per començar, Octavi Comeron va escriure el 2007 un llibre essencial per entendre la relació entre l’economia productiva, la creativitat i la cultura. La seva perspectiva crítica ja anticipava la pèrdua, en l’àmbit cultural, de la transferència de drets i de coneixement històric en el que podríem anomenar la “cultura del treball“.

Per tant, els professionals de la cultura viuen instal·lats, a la força, en la pseudocultura del sálvese quien pueda; bregant entre ser flor d’un dia o poder treballar. Comeron analitza el paper que la cultura juga en el postfordisme i parteix del concepte de “fàbrica transparent”. És a dir,  un espai espectral que exhibeix la seva capacitat d’abraçar tots els aspectes d’una societat; dibuixant una subjectivitat construïda com a lloc de producció i consum. L’any 2012, va elaborar el “Contracte comú”. Es tracta d’un model de contracte que posava a disposició d’aquells artistes que estiguessin interessats en reformular la cadena de mediació d’una obra artística. Comeron va morir massa d’hora, fa deu anys.

El Pla Pilot de Renda Bàsica Universal (RBU) és un dels projectes que el Departament de Presidència vol intentar desplegar en aquesta legislatura. Els seus responsables explicaran el valor de la RBU i la relació amb la nostra realitat econòmica, social i política.

Ubicació: Girona
Iniciant…
  • Crema Pastissera Casolana

    Fer una bona crema per fer qualsevol postre o farcit dolç és indispensable a la cuina catalana, aquí us deixo una recepta senzilla, bona, natural i ràpida.

  • Bescuit de Carbassó

    Bescuit de carbassó, unes postres naturals delicioses i ràpides que pots fer en qualsevol moment del dia per berenar, esmorzar…

  • Braç de Gitano

    Braç de gitano és tot un repte per fer a casa, i si ens surt bé podem quedar com els reis de la casa. poden ser molt variats, segons el gustos de cadascú

Iniciant…